Äpplen överallt
PUBLICERAT: 2011-08-19 TID: 19:31:13
UNDER: The story of my life
UNDER: The story of my life
Det är sjukt mycket äpplen i år! Så om man har ett äppelträd vad passar då bättre än att göra en klassisk äppelkaka?


Serverade den med vaniljsås!
Recept:
3 Ägg
4 dl Socker
4 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
2 dl Smör; smält, avsvalnat
4-5 Äpplen
Pärlsocker
Sätt ugnen på 175°. Smält smör i en kastrull och låt svalna. Skala, kärna ur och skiva äpplena i klyftor, strö över kanel och mojsa runt så att kanelen fördelas.Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten (jag körde med elvispen). Rör till sist i det avsvalnade smöret. Och smaksätt med lite kardemumma. Fördela smeten i smord och bröade springform (jag bröade med kokosflingor!). stick ner klyftorna i smeten, strö över pärlsocker och grädda strax under mitten av ugnen i 40-50 minuter.


Serverade den med vaniljsås!
Recept:
3 Ägg
4 dl Socker
4 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
2 dl Smör; smält, avsvalnat
4-5 Äpplen
Pärlsocker
Sätt ugnen på 175°. Smält smör i en kastrull och låt svalna. Skala, kärna ur och skiva äpplena i klyftor, strö över kanel och mojsa runt så att kanelen fördelas.Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten (jag körde med elvispen). Rör till sist i det avsvalnade smöret. Och smaksätt med lite kardemumma. Fördela smeten i smord och bröade springform (jag bröade med kokosflingor!). stick ner klyftorna i smeten, strö över pärlsocker och grädda strax under mitten av ugnen i 40-50 minuter.
Kommentarer
Trackback